Olen harkinnut viimeisen parin viikon aikana, olisiko järkevää siirtää blogini jollekin toiselle blogialustalle. Kun vuodatuksen serverit olivat monta päivää alhaalla pari viikkoa sitten, aloin jo hermoilla. Minulla oli nimittäin aikanaan vuodatuksessa tarina-blogi, jonka iso osa kuvista katosi bittiavaruuteen, kiitos silloisen vuodatuksen serverikatastrofin. Tuossa tarinassa kuvat olivat vielä keskeisessä roolissa, joten se oli oikeasti iso menetys ja jäi kaivertamaan. Omien varmuuskopioideni kanssa oli silloin käynyt jokin kämmi, joten en saanut ikinä palautettua noita kuvia blogiini. Ja vaikka kopiot olisivat löytyneetkin, niiden uudelleen tarinaan lisääminen olisi ollut valtava urakka.

Vanhojen kokemusteni takia aloin pohtia, kannattaako edes panostaa blogiin täällä, jos en uskalla kunnolla luottaa vuodatukseen. Ehkä kannattaisi siirtyä suosiolla toiselle alustalle. Harmi sinänsä, koska kaikki blogini ovat olleet täällä ja ympäristö on tuttu ja turvallinen. Tavallaan on myös tuntunut kivalta käyttää suomalaista blogialustaa, joka ei ole Googlen tms. omistuksessa.

Näiden pohdintojen takia kaavailemani Dragon Age II -artikkeli on jäänyt vielä suunnitteluvaiheeseen. En varmaan kirjoita sitä, ennen kun päätän mitä teen tämän mahdollisen muuttamisen suhteen. Jos muutto tulee, laitan tietysti tiedon tänne ja vanha blogi saisi olla olemassa toistaiseksi.